Online informatie over werken als leraar in het voortgezet onderwijs of mbo

In online bijeenkomsten krijg je informatie over werken in het voortgezet onderwijs en mbo en over mogelijke routes naar het leraarschap, waaronder het zij-instroomtraject.

Leraar van Buiten ondersteunt mensen met een afgeronde hbo- of universitaire opleiding die werken in een andere maatschappelijke sector maar leraar willen worden in een tekortvak, door middel van een oriëntatietraject. Leraar van Buiten werkt in opdracht van schoolbesturen voor voortgezet onderwijs en mbo in Den Haag, Rotterdam, Rijnmond en Groene Hart.

Het aanbod van Leraar van Buiten bestaat uit vier stappen: informeren, oriënteren, matchen en begeleiden bij de start. Dit krijgt vorm in online meetings, bezoeken aan scholen, een driedaagse training ‘Zin in Lesgeven’, een online platform waarop kansrijke kandidaten zich presenteren aan schoolleiders, en – na een benoeming op een school – drie bijeenkomsten ‘Ik ga voor de klas’.

Meer informatie en aanmelden: www.leraarvanbuiten.nl

Onlangs is de podcast Zin in Lesgeven gelanceerd over de ins en outs van de overstap naar het leraarschap. Er staan inmiddels vijf afleveringen online, met leerzame ervaringen van zij-instromers, en er volgen er meer.
De podcast is te beluisteren via je favoriete podcastkanaal. Ga hiervoor naar https://zininlesgeven.podbean.com/