Onderzoeksrapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid

Op woensdagmorgen 12 oktober heeft de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) het onderzoeksrapport ‘Aanpak coronacrisis – Deel 2: september 2020 tot juli 2021’ gepubliceerd. Daarin staat ook een aanbeveling voor het RIVM. Het RIVM vindt het belangrijk om terug te kijken en te leren van de coronacrisis.

De aanbeveling voor het RIVM gaat over het opstellen van een ’reglement van orde’ voor het Outbreak Management Team ( OMT (Outbreak Management Team)). Deze aanbeveling sluit aan bij verbeterpunten die het RIVM en de voorzitter van het OMT zelf ook gezien hebben. Inmiddels wordt gewerkt aan het opstellen van zo’n reglement. Daarin worden afspraken en uitgangspunten die er al waren, samengebracht met meer recente inzichten.

Het tweede deelonderzoek naar de aanpak van de coronacrisis richt zich op de periode van september 2020 tot juli 2021. In dit deel wordt de aanpak van het vaccinatieprogramma onderzocht en drie ingevoerde maatregelen uit deze periode: de mondkapjesplicht, de scholensluiting van basis- en voortgezet onderwijs en de avondklok. De Onderzoeksraad publiceert het onderzoek naar de aanpak van de coronacrisis in verschillende deelrapporten.

Bron: https://www.onderzoeksraad.nl/nl/aanpak-coronacrisis-deel2