Onderzoek naar licht in Vlaardingen

De gemeente laat vanuit de lucht een nachtscan van de lichtbronnen binnen de gemeentegrens van Vlaardingen maken. Dit om nachtelijke verlichting in kaart te brengen.

Het gaat om openbare verlichting, verlichting op bedrijventerreinen en sportaccommodaties. Maar ook verlichting van bijvoorbeeld stallen in het buitengebied en/of in kwetsbare ecologische gebieden van de gemeente. Met de gegevens die de nachtscan opleveren, wil de gemeente vragen beantwoorden als: is de verlichting in de nacht ook echt noodzakelijk? Is minder licht een optie? De gemeente wil daarover ook in gesprek met andere partijen om hen bewust te maken van lichthinder, duurzaamheid en energiebesparing.

Wanneer de avondvlucht wordt gemaakt is nog niet precies bekend. Dat is afhankelijk van het weer en het zicht. De vlucht wordt uitgevoerd tussen 23 januari 2023 en 23 februari 2023, tussen zonsondergang en 23.00 uur. Heeft u een klacht, dan kunt u deze melden bij aviation-approvals@ilent.nl, (088) 489 0000, of neem contact op met de gemeente via (010) 248 4000, of https://balie2.vlaardingen.nl/Formulieren/flow/stateAction.do?flow=kl_process_add_contactformulier&state=uwgegevens_personen.

Bron: vlaardingen.nl