Onder Ogen: vanaf vanavond ook over Vlaardingen

Vanavond is er zoals iedere vrijdag een nieuwe uitzending van Onder Ogen te zien op SCHIE TV. Deze week zal de talkshow voor het eerst over Schiedam én Vlaardingen gaan. De presentatie is in handen van Dick van Gooswilligen.

Jules Bijl

De kersverse waarnemend burgemeester van Schiedam, Jules Bijl, zit aan tafel bij Onder Ogen. Hij zal het komende jaar de vervanger zijn van Cor Lamers. Hij blijft aan tot er een nieuwe burgemeester is. Bijl is niet geboren, maar wel getogen in Schiedam. Hij komt vertellen over wat hij het komende jaar gaat doen in en voor Schiedam.

Tramlijn 21

In de aankomende plannen van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) staat dat tramlijn 21 wordt opgeheven. Bewoners van Schiedam-Noord zien dit niet zitten. Raadslid Koen van Baekel (D66) en steunraadslid Maurice Mannee (Alles voor Schiedam) zetten zich in voor het behoud van deze tramlijn. Zij zullen op 1 juli een actiedag organiseren. Zij komen hierover vertellen.

Special Olympics World Games

Twaalf Vlaardingse en Schiedamse judoka’s van de Vlaardingse sportschool Tino Hoogendijk zullen naar de Special Olympics World Games gaan in Berlijn. Rob Hoogendijk van de sportschool zit aan tafel samen met Marit van der Holst. Marit is een judoka met de blauwe band die naar de spelen gaan. De spelen zullen 17 juni beginnen, maandag vertrekken de atleten.

Plankgas voor Huntington

De ziekte van Huntington is een erfelijke en dodelijke hersenaandoening. De symptomen zijn een combinatie van alzheimer, MS en parkinson. Er is meer geld en aandacht nodig voor onderzoek naar de ziekte. Daarom heeft Patricia Wessels het initiatief genomen om een benefietvoorstelling te maken met theatergroep Plankgas. Zij komt hierover vertellen samen met Marije Scholl. Marije weet sinds kort dat zij gendrager is van de ziekte. Bij haar kan ieder moment het noodlot toeslaan. Hoe gaat zij daar mee om?

Op het online tv-kanaal van Omroep Vlaardingen kijk je elke vrijdagavond van 20:00 – 21:00 uur en op zaterdag van 10:00 – 11:00 uur naar de live talkshow Onder Ogen.

In samenwerking met onze vaste partner SCHIE.