Onder Ogen: Haring en Bierfestival, historische podcast, archeologische check en presentatietalent

De Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen staat deze keer onder leiding van Tjerk van der Ende. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kunnen vrijwilligers nog wel iets organiseren?
Al dertien jaar lang was het een vaste waarde, maar deze week besloot de stichting achter Kidsbouwdorp in Schiedam dat er geen editie komt deze zomer. Geen hutten timmeren voor de kinderen dus, want de organisatie stuit op een te zware eisenlijst vanuit de gemeente. Eerder stopte de Brandersfeesten er ook al mee, om dezelfde reden. Is een evenement nog wel met vrijwilligers te organiseren?
Haring en Bier
Volgende week barst het Haring en Bierfestival weer los in Vlaardingen. Het feest is al sinds 1974 een begrip in Vlaardingen. Twee dagen muziek en gezelligheid in de binnenstad.
Archeologisch loket
Kunsthistoricus Suzanne Klüver gaat, in samenwerking met archeologievereniging Helinium archeologische vondsten op waarde schatten in haar lijstenatelier op de Hoogstraat 94 in Schiedam. Van moderne vondsten tot fossielen en alles daar tussenin kunnen meegenomen worden op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur.
Vlaarse Dingen
Het kan niemand zijn ontgaan, Vlaardingen bestaat 750 jaar en dat wordt dit jaar goed en groots gevierd. Niet alleen met feesten in de stad, ook met andere uitingen. Zo is er een podcast over de historische gebeurtenissen: Vlaarse Dingen. Podcastmakers Rik en Robert zijn te gast in Onder Ogen.
Presentatietalent
Een week geleden was het feest in Hilversum. In Beeld & Geluid werden de Lokale Media Awards uitgereikt. En de winnaar in de categorie presentatietalent is een goede bekende: Onder Ogen presentatrice en Schiedamse zakenvrouw Tara Boxman.