Onder Ogen: gluren bij de buren, kamperen in een pipowagen en de Vlaardingse binnenstad

De laatste Onder Ogen voor de zomer zit bomvol met alles wat Vlaardingen en Schiedam te bieden heeft. Onder leiding van Tara Boxman starten we vanaf 20:00 uur live vanuit de Korenbeurs.

Nieuwe Kethelpoort

De huidige bewoners in de buurt van de Parkweg zijn bang voor de gevolgen van de Nieuwe Kethelpoort. Enge steegjes en buren die naar binnen kunnen kijken. Hans Bakker is één van de bezorgde bewoners. Hij komt het over zijn zorgen hebben.

Expocamp

In verband met het 750 jarig bestaan van Vlaardingen organiseert Wibo Broek het Expocamp. Hier kun je voor een prikkie kamperen in lodges en pipowagens vlakbij de Krabbeplas.

G-team HCS

Het G-team van HC Schiedam is afgelopen seizoen ongeslagen kampioen geworden. Coach Desiree Kwikkers en speler Teske komt hun geheim verklappen. Want ongeslagen kampioen word je niet zomaar.

Binnenstad

Het is voor veel Vlaardingers een doorn in het oog: de leegstand in de binnenstad. Verantwoordelijk wethouder Bart Bikkers is met een subsidieregeling druk bezig om hier iets aan te doen. Maar lukt dit een beetje? Er is namelijk nog maar één ondernemer verhuisd met de subsidie.

Zwemmen

Nu het weer wat warmer wordt en meer mensen gaan zwemmen verdrinken er ook meer kinderen. Richie Zuiderwijk, zweminstructeur bij Fun2Swim, ziet dit ook en benadrukt het belang van het halen van het A-, B- en C-diploma. Ook geeft hij tips hoe je veilig met je kind kunt zwemmen.

Haring- en Bierfestival

Het is dit weekend feest in Vlaardingen. Op 23 juni is de nieuwe haring binnengekomen en start het Haring- en Bierfestival. Verslaggever Nick van Herk is live ter plaatse en zal ook proeven of de haring een beetje lekker is vandaag.

Vanavond is Onder Ogen vanaf 20:00 uur live te zien op de site van Omroep Vlaardingen.