Oei Oei Oei, ook dit jaar komt Sint weer slapen in het museum

Speciaal bericht voor alle kindertjes.

Museum Vlaardingen ontving begin september een appje van Sinterklaas, uit Spanje. Hij vertelde dat hij er erg veel zin in heeft om weer naar Vlaardingen te komen. Hij vroeg of het ook dit jaar weer mogelijk was om in Museum Vlaardingen te logeren…..

De baas van het museum heeft direct een appje teruggestuurd om Sinterklaas uit te nodigen. Inmiddels zijn de medewerkers van het museum, samen met de hulppieten, druk bezig met het inrichten van het huis van Sinterklaas. Zijn bed is al bijna opgemaakt, het grote boek staat op zijn bureau en een mooie kachel zorgt ervoor dat Sinterklaas het niet koud zal krijgen.

Op zaterdag 12 november zal Sinterklaas in Vlaardingen aankomen. Die dag kunnen jullie al een kijkje komen nemen in het Sinterklaashuis. Zondag 13 november en maandag 14 november heeft de Sint nodig om bij te komen van zijn lange reis en om zijn koffers uit te pakken. Het Sinterklaashuis is dan gesloten.

Vanaf dinsdag 15 november zijn jullie van harte welkom om te komen kijken en spelen in het Sinterklaashuis. Er is van alles te doen zoals een chocoladeletter-speurtocht, knutselen en verkleden. Ook kan je je verlanglijstje in de speciale Sint-brievenbus stoppen. En als niemand kijkt, kan je misschien wel stiekem op het bed van Sinterklaas springen….!

O ja, alle kindertjes mogen gratis naar binnen. Misschien dat papa of mama nog een paar centjes kunnen geven om de kachel lekker op te stoken. Ook Supermarkt Hoogvliet, Kingloopwinkel Het Goed en het Openhaardencentrum Vlaardingen hebben hun spaarpot omgekeerd.

Nog even de openingstijden van het Sinterklaashuis aan de Westhavenkade 54 in Vlaardingen: zaterdag 12 november van 10.00 tot 17.00 uur. Vanaf dinsdag 15 november tot en met zondag 4 december: op weekdagen 10.00 tot 17.00 uur en op de zondag 12.00 tot 17.00 uur. Op maandag heeft Sinterklaas een rustdag.