Eindelijk nieuwe velden voor Pollux, ook clubhuis wordt snel aangepakt

Hockeyclub Pollux gaat een grondige verbouwing tegemoet. Twee van de drie velden van het hockeycomplex in de Broekpolder in Vlaardingen worden deze zomer compleet vervangen. En ook een verbouwing van het clubhuis is nabij.

Tot op heden beschikte Pollux over één waterveld, een kunstgrasvorm waarop hockey in het hoogste tempo gespeeld kan worden. Het veld naast het hoofdveld (veld 3) wordt deze zomer omgevormd tot een waterveld. “Met nieuwe verlichting en een sproei-installatie. Alles erop en eraan”, vertelt voorzitter Ronald Jacobs.

Dat vernieuwing van de velden hard nodig is, blijkt wel uit de keuring van de hockeybond (KNHB), die zowel veld 2 als 3 afkeurde. Op veld 2 komt geen waterveld, maar wel een gloednieuw zandveld.

Clubhuis

Naast de velden wordt ook het clubhuis aangepakt. Om dat te realiseren moet er nog wel wat gebeuren. Pollux voert gesprekken met de gemeente over de bekostiging van een clubhuisuitbreiding. Met slechts twee kleedkamers, een gering aantal toiletten en de gebrekkige kantineruimte is de accommodatie simpelweg te klein.

Jacobs stelt vast dat het clubhuis nooit serieus is uitgebreid sinds de bouw eind jaren ’90. “Al die tijd doen we al met dezelfde ruimte. Er zijn wel wat kleine verbouwinkjes geweest, maar dat was toen een vereniging van 300 tot 350 leden. Daar is het clubhuis op gebouwd.”

2024

Volgens Jacobs hebben de coronaperiode en de stijgende energiekosten ervoor gezorgd dat de verbouwingsplannen die klaarlagen niet meer gerealiseerd kunnen worden. “Het plan van toen sluit niet meer aan bij de financiële gedachten die er toen waren”, aldus Jacobs. “Maar mijn ambitie is om het bij aanvang van het volgende nieuwe seizoen, dus 2024-2025, voor elkaar te hebben.”