Nog twee diepe duiken en dan is Michael officieel de jongste Junior Master Scuba Diver van Nederland

Michael Wentinck (11) moet nog heel even wachten, maar op 16 december is het zover. De dag nadat hij twaalf kaarsjes uit mag blazen wordt Michael officieel de jongste Junior Master Scuba Diver van Nederland. Hiervoor moet hij nog twee duiken nemen.

Master Scuba Diver is de hoogst haalbare erkenning die een duiker kan behalen. De juniorversie van de erkenning mogen duikers behalen vanaf hun twaalfde levensjaar. Om het diploma te halen hoeft Michael alleen nog één diepe duik te nemen. Moeder Natascha Wentinck kijkt naar alle diploma’s die Michael in de afgelopen jaren heeft behaald. “Dit is best bijzonder, hij is al heel lang bezig. De meeste kinderen houden op na de diploma’s A,B en C, maar op Michael zit geen stop.”

Van jongs af aan

 “Het begon allemaal in het zwembad. Daar leerde hij duiken door allemaal oefeningen te doen. Hij ervaarde totaal geen angst en vond het geweldig”, vertelt Natascha met een trotse blik op haar gezicht. Hierna blikt Natascha aan de keukentafel terug naar de eerste keer dat Michael buiten ging duiken. “Het was toen acht graden, de meeste kinderen zouden toen het water niet ingaan door de kou, maar hij ging wel.”

Het duiken is voor Michael meer dan een hobby geworden, hij wil zelfs dat het later zijn werk wordt. “Ik wil heel graag brandweerman of duiker worden. Ik wil mensen leren zwemmen en duiken, zodat ze kunnen beseffen wat er allemaal in het water kan.”