‘Noah was altijd energiek en positief en op die manier een verbinder’

In een speciaal eerbetoon heeft Vlaardingen Vandaag maandag aandacht besteed aan het onverwachte overlijden van de 17-jarige Noah. In de uitzending sprak Peter Ottens van de YETS Foundation mooie woorden over de jonge Vlaardinger.

“Noah was zo bijzonder. Hij was letterlijk altijd energiek en positief. Op die manier was hij in mijn ogen een verbinder”, vertelt Ottens. Hij was twee jaar lang coach van Noah bij de YETS Foundation. Ottens laat weten dat het verbindend vermogen van Noah tot uiting kwam bij de teamvorming van verschillende persoonlijkheden. “Hij wist alle verschillende types bij elkaar te brengen. Daardoor waren wij meer een familie dan een team. En in die zin zijn wij ook een familielid kwijtgeraakt.”

Ottens heeft contact gehad met de moeder van Noah. Zij wil via Ottens iedereen bedanken voor de liefde die de familie heeft ontvangen. “Het laat zien dat Noah veel te jong is overleden, maar in die korte periode een heel hoop mooie dingen voor mensen heeft mogen betekenen”, laat zij bij monde van Ottens weten.

Ottens zelf sloot het gesprek af met warme woorden over Noah en wat hij teweeg heeft gebracht. “Het verlies is enorm pijnlijk. Maar ik heb wel geleerd wat voor kracht hij achterlaat in Vlaardingen. Als je ziet hoeveel mensen met elkaar rouwen. Dat is ook wel mooi om te ervaren.”

De YETS Foundation gaat een plek of evenement vinden waarin de naam van Noah terug gaat komen. “Vooral om het bewustzijn te behouden dat je de humor moet blijven zien. En dat je op die manier kan verbinden met anderen. Als iemand overlijdt is het gevoel wat je bij iemand hebt sterk. Soms zwakt dat af, maar wij gaan dat gevoel echt op de agenda zetten.”

Beluister hier het hele eerbetoon aan Noah terug: