Nieuwjaarsnacht onrustig verlopen, maar geen grote incidenten

De politie omschrijft de nieuwjaarsnacht als een nacht ‘zonder grote incidenten’. Wel werden er, ondanks het vuurwerkverbod, op meerdere plekken in de regio toch vuurwerk afgestoken. De meeste mensen in Vlaardingen hebben de jaarwisseling op een prettige manier kunnen vieren en de hulpdiensten hebben minder meldingen gehad dan andere jaren.

Burgemeester Bas Eenhoorn geeft in een raadsmemo ook aan tevreden te zijn over het verloop van de Jaarwisseling. “Alle inzet en goede samenwerking hebben hun preventieve werking gehad. De meeste mensen in Vlaardingen hebben de jaarwisseling op een prettige manier kunnen vieren en de hulpdiensten hebben minder meldingen gehad dan andere jaren”, aldus Eenhoorn.

Politie
De politie heeft in de nacht van 31 december 2020 op 1 januari 2021 minder meldingen gekregen dan vorig jaar. De meeste meldingen hielden verband met brandjes. Daarnaast is op de Van Baerlestraat een persoon aangehouden voor wapenbezit en is er een feestje beëindigd op de Kreekweg. Gelukkig zijn grootschalige openbare orde verstoringen uitgebleven.

Brandweer

Ondanks het vuurwerkverbod en de coronamaatregelen heeft de brandweer tijdens de jaarwisseling weer vaak uit moeten rukken. Zo is er een graafmachine uitgebrand op de Dirk de Derdelaan en waren er autobranden in de Prins Hendrikstraat, de Dirk de Derdelaan, de Lissabonweg en de Van
Leeuwenhoekstraat. In het laatste geval stonden drie auto’s in brand en zijn ook een straatbord en een bushokje vernield.

Vandaag is de gemeente begonnen met het schoonmaken van de stad en het inventariseren van de schade.