Nieuwe vaccinatielocatie in District U officieel geopend

Op het voormalige Unileverterrein aan de Olivier van Noortlaan is een nieuwe GGD locatie geopend waar men terecht kan voor een coronavaccinatie.

Voor de officiële opening in de vroege ochtenduren was burgemeester Eenhoorn bijzonder gedreven in zijn openingsspeech op dit vroege tijdstip. ” Iedereen moet duidelijk gemaakt worden dat vaccineren het enige is waar het omdraait, om uiteindelijk deze pandemie onder controle te krijgen. Of het nu is via de kerk, de moskee, de ouderenorganisatie of een sportvereniging, we moeten alles op alles zetten om iedereen te bereiken.”

1260 mensen per dag

Per uur kunnen er, bij maximale capaciteit, twintig mensen terecht voor een prik in de negen hokjes. In totaal komt dit neer op maximaal 1260 mensen per dag. Overigens wordt dit maximum in de opstartfase nog niet gehaald.

Burgemeester Eenhoorn nam, voor de microfoon van Vlaardingen Vandaag, de gelegenheid een belangrijke oproep te plaatsen. “Er gaan nog steeds mensen dood aan dit virus en de enige manier om immuun te raken is ons te laten vaccineren. En dit moeten we allemaal gewoon doen. ”

Beluister hier de hele reportage over de opening van de vaccinatielocatie op District U: