Nieuwe locatie IKC De Klimboom en ruimte voor De Globe

Recent openden wethouder Koen Kegel (onderwijshuisvesting) samen met directeur Saskia Euser en de oudste en de jongste leerling de nieuwe locatie van Integraal Kind Centrum (IKC) De Klimboom. Door een lint van een boom te trekken werd de nieuwe locatie van de school officieel geopend én werd het startsein gegeven voor Klimboomdag.

Voorheen zat IKC De Klimboom samen met De Globe aan de Binnensingel. Doordat De Globe uit zijn jasje dreigde te groeien, moest er gezocht worden naar een oplossing. Dat bleek een ware puzzel te zijn! Om ruimte te maken in de Wilhelminastraat, moest een locatie van basisschool Het Spectrum worden verplaatst. Dat is gelukt door deze locatie samen te voegen op een andere locatie van Het Spectrum op de Boslaan. 

De Klimboom én De Globe hebben na jaren eindelijk allebei een eigen schoolgebouw. Voor De Globe betekent dit dat ze eindelijk voldoende plek kunnen bieden aan kinderen die met hun ouders gevlucht zijn uit oorlogsgebieden en een trauma hebben. Deze kinderen stromen meestal na twee jaar door naar het reguliere onderwijs, als zij de Nederlandse taal onder de knie hebben.

Het schoolgebouw aan de Wilhelminastraat biedt de leerlingen van De Klimboom niet alleen voldoende plek om met z’n allen bij elkaar te zijn, maar ook een fijn binnenklimaat om goed te kunnen leren. Hierdoor kunnen de ramen dicht blijven. Dat leidt niet alleen tot een lagere energierekening, maar ook tot minder CO2-uitstoot. 

Bron: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Nieuwe_locatie_IKC_De_Klimboom_feestelijk_geopend