Nieuwe burgemeester van Vlaardingen, Bert Wijbenga, ´de kandidaat die het beste bij Vlaardingen past´

Bert Wijbenga, de opvolger van waarnemend burgemeester Bas Eenhoorn, is in de Grote Kerk geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Vlaardingen.

Donderdagavond 9 september, tijdens de vergadering van de gemeenteraad onder plaatsvervangend voorzitterschap van Lianne van Kalken, is Bert Wijbenga officieel geïnstalleerd als burgemeester van Vlaardingen. Tijdens de installatie kon slechts een kleine groep mensen fysiek aanwezig zijn.

Na het voorlezen van het Koninklijk Besluit door griffier Jeroen Mimpen legde Bert Wijbenga de verklaring en belofte af en ondertekende hij de akte van beëdiging. De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, sprak de nieuwe burgemeester van Vlaardingen als eerste toe. Jaap Smit betitelde de nieuwe burgemeester als degene die van de veertien kandidaten die hebben gesolliciteerd ´het beste bij Vlaardingen past´.

Wijbenga is 57 jaar en geboren in Haarlem. Hij was wethouder in Rotterdam, tussen 1986 en 2011 actief bij de politie en van 2011 tot 2018 bestuursvoorzitter van woningcorporatie Woonbron in Rotterdam.

Omroep Vlaardingen zendt op vrijdag 10 september vanaf 17.00 uur een opname uit van de installatie van burgemeester Bert Wijbenga. Op dinsdag 14 september is de nieuwe burgemeester te gast in Vlaardingen Vandaag tussen 17.00 en 17.45 uur.