‘Nieuwe burgemeester mag niet van de PvdA zijn’

Volgens de fractie Boers mag de nieuwe kroonbenoemde burgemeester zeker niet van de PvdA zijn. “Vlaardingen is na 45 jaar helemaal niets opgeschoten en het wordt nu tijd voor iets anders”, aldus Boers voor de microfoon van het programma Vlaardingen Vandaag.

De commissaris van de Koning, Jaap Smit, heeft groen licht gegeven voor de zoektocht naar een nieuwe kroonbenoemde burgemeester voor Vlaardingen. De gemeenteraad moet de komende tijd een profielschets opstellen en de fractie Boers heeft er geen enkel vertrouwen in dat de gevestigde partijen tot een juiste keuze komen. Volgens Boers geven de meeste partijen alleen politiek correcte antwoorden en zal er in Vlaardingen niets veranderen. De door fractie Boers gewenste partijloze burgemeester gaat er niet komen want de meerderheid wil iets anders en volgens Boers werken zij daar niet aan mee.

Toch spreekt Boers de hoop uit dat er een kandidaat buiten de politiek zal reageren op de toekomstige vacature. “De kans is zeer klein maar je mag het niet uitsluiten alhoewel de gevestigde partijen uiteindelijk toch iemand zullen kiezen die in hun straatje past”, aldus de teleurgestelde fractievoorzitter.