Nieuwbouwplannen voor 74 appartementen aan Westhavenkade en Maasboulevard

De gemeente Vlaardingen en projectontwikkelaar BEMOG hebben plannen gepresenteerd voor nieuwbouw aan de Westhavenkade en de Maasboulevard. Het project ‘New Haven’ zal op de voormalige Pietersen-locatie gerealiseerd worden.

Gisteren ondertekenden wethouder Ivana Somers en directielid van Daco Bokx van BEMOG de intentieovereenkomst. Het project bestaat uit 74 nieuwbouwappartementen en een ondergrondse parkeergarage. Voor het project is een lange adem nodig. Vermoedelijk start de sloop van de huidige woningen en de bouw in 2023. In 2025 worden de woningen pas opgeleverd.

Het project zit al lang in de pijpleiding, laat Bokx weten in Vlaardingen Vandaag donderdag. “De eerste gesprekken zijn al bijna acht jaar geleden gevoerd. Het bedrijf Pietersen is in maart verhuisd. Nu kan een versnelling hoger worden geschakeld.” De huidige panden tussen restaurant China Garden en de entree voor de Bolder worden gesloopt. De huurders van deze panden, die Bokx bestempelt als ‘oud’ en ‘gedateerd’, blijven nog ongeveer anderhalf jaar wonen op deze locatie.

Het project ‘New Haven’ wordt gepresenteerd. Links wethouder Ivana Somers. Uiterst rechts Daco Bokx van BEMOG. Foto: Cees Groen

Rapporten
Om te mogen bouwen op deze locatie is een hoop papierwerk nodig. “Je moet rekening houden met geluid. En zelfs met aanvaringsrisico. Als je in Vlaardingen iets aan de rivier wil ontwikkelen, moet je een hoop rapporten aanleveren. Ook moet het bestemmingsplan gewijzigd worden”, aldus Bokx.

Parkeergarage
Onderdeel van de plannen is een ondergrondse parkeergarage. Bijzonder voor de locatie, gezien het bekende hoogwater. Bokx spreekt dan ook over een waterdicht parkeerdak. “De parkeergarage en de woningen worden wat verhoogd aangelegd.” Bokx verzekert dat het plan hoogwaterbestendig is. “De komende 75 a 100 jaar kan je er comfortabel wonen.”

Ontwerp
BEMOG vloog het plan aan met verschillende architecten. Bokx: “Er zaten ook heel moderne ontwerpen bij. We kiezen voor historische panden in een bouwkundig modern jasje.” De komende twee jaar wordt het voorlopige ontwerp verder uitgewerkt.

Beluister hier het hele interview met Daco Bokx in Vlaardingen Vandaag: