Nieuw plan van de gemeente moet Vlaardingers mentaal en fysiek gezonder maken

Verschillende Vlaardingse organisaties werken samen met de gemeente aan het samenvoegen van de preventie- en sportakkoorden. Dat moet er voor zorgen dat er efficiënter gewerkt kan worden aan de gezondheid van de Vlaardingers. De akkoorden gaan over onderwerpen als preventief inzetten op zorg, gezond gewicht, mentale gezondheid en in beweging blijven.

Wethouder Zorg Jacky Silos Knaap (CDA) is één van de sprekers op de bijeenkomst over het akkoord. Samen met haar collega-wethouder Arnoud Proos (ChristenUnie/SGP) van Sport vertelt ze over de plannen van de gemeente. In de basis worden de twee akkoorden samen gevoegd om een sterker plan te kunnen indienen bij het Rijk. Zo hoopt de gemeente meer geld te krijgen de plannen uit te voeren. “Het biedt nieuwe mogelijkheden om subsidies aan te vragen”, stelt wethouder Silos-Knaap.

De wens voor meer geld en een sterkere aanpak van de gezondheidsproblematiek is groot. “Meer mensen die zorg nodig hebben, ouder worden en langer thuis blijven wonen, kinderen die meer jeugdzorg nodig hebben. Om te zorgen dat mensen veel gelukkiger zijn zonder veel hulp nodig te hebben, is die preventie júist zo belangrijk”, zegt de wethouder Zorg.