Nieuw kledingpunt in het centrum: ‘De behoefte is groot’

In een van de leegstaande winkelpanden aan het Veerplein komt een kledingbank. Stichting Up huisvest al in het pand, waar tot begin 2018 de Kijkshop zat, voor het verstrekken van voedsel. Nu komt Stichting Samen Sterk Holy ook in het pand te zitten als kledingbank. Marianne Schipper, bestuurslid van Samen Sterk Holy, is blij met de verbintenis met Stichting Up. “Wij zagen de kans om samen te werken en ook in het pand te gaan.”

Stichting Samen Sterk Holy was al een tijdje op zoek naar een locatie, bij voorkeur natuurlijk in Holy, maar dat was volgens Schipper aardig lastig. “We hebben veel geprobeerd, maar de locaties die we vonden vroegen geld, waren te klein of waren eenmalig. De bewoners in de Holy wilden al heel lang een kledingbank in de wijk. Er zit er al één in de Westwijk, maar dat is voor veel mensen te ver. Nu we een locatie in het centrum hebben valt het voor meer mensen te bereiken.”

Volgens Schipper is Samen Sterk Holy er niet alleen voor de bewoners in de Holy. “Wij zijn opgericht met de focus op Holy, omdat daar vrij weinig is. Wij zijn met, voor en door bewoners van Holy. Maar we zijn er ook voor de rest van Vlaardingen, want wij zien in andere wijken ook behoefte naar onze diensten.”

Luister hier het hele gesprek met Marianne Schipper van Stichting Samen Sterk Holy: