Natuurfotografie in de Broekpolder laat mensen opbloeien: ‘Hij had een vis onder zijn pootjes’

Het maken van natuurfoto’s: voor Jordie Veraart is het een hobby waar hij nooit meer mee zal stoppen. Jordie begon twee jaar geleden in de Vlaardingse Broekpolder met het maken van foto’s en kwam mede daardoor uit een moeilijke periode.

Tijdens een vakantie werd Jordie naar eigen zeggen niet zo lekker, en uiteindelijk is hij in de ziektewet belandt. Hierna stelde een specialist aan hem voor om te gaan wandelen. “Wandelen is leuk, maar het is een beetje doelloos. Daarom kocht ik een camera en begon ik foto’s te maken in de omgeving van de Broekpolder”, zegt Jordie met de camera in zijn hand. Nu reist Jordie heel Nederland door op zoek naar de mooiste plekken om de natuur te fotograferen.

Visarend

Vandaag is Jordie op zoek naar de visarend. Een roofvogel die op doortocht is via Nederland naar warmere gebieden. Jordie zag de visarend al één keer eerder. “Ik kwam hier aangelopen, mensen hadden mij een tipje gegeven dat hij hier was gezien. Ik had niet verwacht dat ik iets zou tegenkomen. In mijn ooghoek zie ik iets in de lucht gaan, terwijl ik richting een andere groep loop. Ik sprint al knielend het veld op. Ik maak de foto, kijk op het scherm en ik zie de visarend met een vis tussen zijn pootjes”, vertelt Jordie terwijl hij met zijn camera de lucht afspeurt naar langsvliegende vogels.

Na een tijdje de lucht afspeuren en rondlopen kijkt Jordie door zijn camera over het grasland naar de top van een groep bomen, waar iets vliegt. Meerdere foto’s worden gemaakt en dan is het afwachten. “Dit zou wel eens een visarend kunnen zijn. Volgens mij hebben wij hem”, zegt Jordie licht verbaasd terwijl hij naar het scherm van zijn camera kijkt. “Dit was hem gewoon, volgens mij is het gewoon al over”, eindigt Jordie met een lach op zijn gezicht.