Natuurcafé zeeleven

Op 3 december organiseert Natuurlijk Waterweg-Noord van 10.00 tot 12.00 uur het maandelijkse Natuurcafé in natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam.

Dit keer is het thema Zeeleven. Belangstellenden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam zijn van harte uitgenodigd om deze gratis bijeenkomst mee te maken.

In het laatste natuurcafé van dit jaar vertelt Mick Otten, de coördinator van de Strandwerkgroep, over de activiteiten van deze werkgroep. Er wordt niet alleen op het strand gezocht naar leven, maar ook in de Oosterschelde en in de zee. Heel veel dieren worden gevonden tussen de stenen van zeedijken. Mick werkt met de belangrijkste zeeonderzoekers uit Nederland samen. Er worden regelmatig nieuwe soorten ontdekt.

Naast enthousiast onderzoeker en verteller over zeeleven is Mick ook fotograaf. Hij heeft al verscheidene fototentoonstellingen op zijn naam staan. Hij is actief in het museum van Maassluis en geeft fotografielessen. Hij laat tijdens het Natuurcafé een aantal van zijn foto’s zien.