Natuurcafé Help de natuur in tuin en huis

Natuurlijk Waterweg Noord organiseert op 2 juli een Natuurcafé van 10.00 – 12.00 uur.

Dennis Vermaas vertelt over zijn werk als verzorger van ecologische groenvoorzieningen. Hij heeft als doel om natuurlijke biotopen van diverse flora en fauna in ons gebied versneld te verbeteren en te beschermen. Daarnaast kunnen vragen worden gesteld over bijvoorbeeld bodemverbetering, wormenbak, groene daken en hagen en heggen voor vogels. Verder zal hij tips geven, zodat een ieder kan helpen om bloemen, bijen en vlinders te laten toenemen. 

Belangstellenden uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden uitgenodigd om op 2 juli naar het natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3 in Schiedam te komen van 10.00 – 12.00 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Natuurlijk Waterweg staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam. Dat gaat via werkgroepen, excursies, inventarisaties, cursussen, lezingen, adviezen en vertegenwoordigingen. De afdeling behoort bij het netwerk van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging waartoe circa 50 afdelingen in Nederland behoren.

Foto: Natuurlijk Waterweg Noord