Fotografie: Arie Wapenaar

Nationale Archeologiedagen en Midden-Delflanddag

De Nationale Archeologiedagen (NAD) 2023 vinden plaats op zaterdag 17 en zondag 18 juni en op de 17de vallen deze samen met de Midden-Delflanddag. Aan beide doet Masamuda mee!

Tijdens de Nationale Archeologiedagen zal Masamuda, in samenwerking met de archeologische werkgroep AWN-Helinium en het Archeologische Depot van de Gemeente Vlaardingen, laten zien wat de archeologie zo leuk maakt, zeker ook voor kinderen! Dit jaar worden prehistorische en middeleeuwse ‘ambachtelijke activiteiten’ getoond, zoals touw maken van boomvezels, barnstenen kralen maken, houtbewerken en ijzer smeden. De erven zijn van 11-16 uur geopend op beide dagen – gratis.

Elk jaar organiseert de Midden-Delfland Vereniging de Midden-Delflanddag die in 2023 op 17 juni is. De vereniging wil zo iedereen laten genieten van al het moois dat het Midden-Delflandgebied te bieden heeft: natuur, water, historisch erfgoed en tal van recreatieve mogelijkheden. Organisaties, verenigingen, ondernemers,  gemeenten en bewoners bieden een scala aan activiteiten aan zodat je naar eigen wens het gebied kan ontdekken.