bron: Pixabay

‘Narcistisch monster’ verdacht van misbruik eigen dochters: “Hij terroriseerde ons”

“Ik wil nooit meer contact met hem hebben, en ik wil zijn achternaam niet dragen. Mijn vader is een gewelddadige pedofiel”, leest de slachtofferadvocaat voor uit de verklaring van Manon*. Zij en haar zus, Zoë*, zeggen tussen 2003 en 2011 onzedelijk te zijn betast door hun vader toen ze nog minderjarig waren. De vader zegt dat hij erin geluisd wordt door zijn ex-vrouw die de Vlaardingse zussen tegen hem op heeft gezet. “Dit is niet hun mening, maar die van mijn ex.”

De aantijgingen aan het adres van de vader zijn stevig. Hij zou zijn oudste dochter, Zoë, meermaals op de vagina hebben gekust en zijn vinger hebben ingebracht. Bij zijn jongste dochter zou hij over de vagina hebben gewreven en aan haar oor hebben gesabbeld. Volgens Amir A. is daar niks van waar en ligt de scheiding met zijn vrouw ten grondslag aan de aantijgingen van zijn dochter. Zoë reageert daar in haar slachtoffer verklaring fel op. “Hij zet ons neer als twee domme kinderen die beïnvloed worden door hun moeder.”

Scheiding

De scheiding van de 66-jarige Vlaardinger en zijn ex-vrouw loopt volgens hem alles behalve soepel. Vooral de verdeling van de spullen levert problemen op. “Toen ze de boedel moesten scheiden, is de ellende begonnen.” A. probeerde via de rechter zijn gelijk te halen, maar volgens hem werd hij bedreigd door zijn oudste dochter om dat niet te doen. “Ze hebben me bedreigd. Mijn oudere dochter. Als ik ze nog een keer voor de rechtbank sleep zouden ze mijn leven zwart maken.”

De aangiftes van de zussen, nu beiden twintigers, zijn pas in 2021 gedaan, maar de zaak gaat veel verder terug. Het vermeende misbruik zou al zijn opgevallen op de middelbare school. Toen was de Vlaardingse vader nog niet in scheiding. Toch moest hij op het matje komen en kwam destijds jeugdzorg al om de hoek kijken.

Vriendinnen

Op school vertelt Manon het aan een vriendinnetje. Maar zoals wel vaker op een middelbare school wordt er veel geroddeld. Het vriendinnetje heeft het geheim niet voor zich gehouden. Dat vond ze heel vervelend en heeft het misbruik daarna ontkend, uit schaamte. Na een vechtpartij, die gefilmd wordt en op Dumpert belandt, tussen Manon en haar vriendin grijpt de school in en verordonneerd de ouders op Sg. Spieringshoek. “We hebben alleen een gesprek gevoerd over het vechten met die vriendin”, legt A. uit. Volgens de rechter heeft de betrokken docent wat anders verklaard. “Die mevrouw vertelt dat het ook over die roddel ging en dat u boos en agressief over kwam.” A., schudt met zijn hoofd. “Nee dat klopt niet, het ging echt alleen over die vechtpartij.”

Opvallend genoeg ontkent de vader bij de politie dat er een gesprek op school is geweest. Ook bij de reclassering zegt hij dat hij nooit een gesprek op school heeft gehad over de vechtpartij of het misbruik.

Ook Zoë vertelt het aan een vriendin dat ze misbruikt is. Als een goed vriendin betaamt, meldt haar vriendin dat bij de school. In eerste instantie was Zoë boos op haar vriendin, maar later ziet ze in dat haar vriendin goed gehandeld heeft. Haar moeder is uiteindelijk blij dat ze aangifte heeft gedaan.

Nergens veilig

De dochters verklaarden bij de politie dat ze tijdens het douchen maar ook ’s avonds op de bank misbruikt zijn. De ouders sliepen al geruime tijd niet meer samen. De vader lag beneden op de bank, de moeder in de slaapkamer. Volgens de vader kan dat misbruik op de bank helemaal niet. “Mijn ex ging altijd om 12 uur of 1 uur ’s nachts pas naar bed. Ik ben 99 procent van de tijd niet met de kinderen alleen geweest.” De aanwezige dochter verschiet op haar stoel en schudt met haar hoofd als haar vader met zijn lezing van de feiten komt.

Ook op vakantie zouden de kinderen niet veilig zijn geweest voor de seksuele grillen van hun vader. Op vakantie zou hij hebben geprobeerd seks te hebben met zijn oudste dochter. Hij zou op weg naar het vliegveld over haar been hebben gewreven en haar broek hebben opengemaakt. “Nee, dat is niet waar”, zegt de vader

Spijt

Volgens Zoë zou haar vader twee jaar geleden contact hebben opgenomen en spijt hebben betuigd. “Ik vind het zo erg. Ik hou zoveel van je, ik heb het gedaan uit blinde liefde”, zou haar vader tegen haar hebben gezegd. “We hadden gewoon normaal contact”, legt de vader uit. “Ik liet haar de daklozenopvang zien. Want na de scheiding kwam ik op straat.”

De ex verklaart ook dat Amir A. toegegeven zou hebben dat hij zijn dochters ‘een kusje op de vagina’ had gegeven. “Nee dat is gewoon echt niet waar. Dat is totaal off-limits. Ik ging nooit verder dan een knuffel.” Zoë verklaart bij de Rechter Commissaris dat zij het gesprek gehoord heeft omdat ze bovenaan de trap stond. “Dit is nooit een onderwerp van gesprek in huis geweest”, reageert de vader.

Na het vermeende gesprek tussen de echtgenoten zouden er sloten op de deuren van de dochters zijn gezet. Bij hoog en bij laag ontkent A. dat er sloten zijn geplaatst. “Die waren er al.” De aanwezige dochter schudt weer hevig haar hoofd.

‘Nooit een thuis gehad’

Voor de dochters hebben de gebeurtenissen een enorme impact gehad vertellen ze in hun slachtoffer verklaring. Ze nemen het hun vader vooral kwalijk dat hij zijn vaderrol niet op een ordentelijke manier vervuld heeft. “Hij heeft misbruik gemaakt van zijn positie als vader in mijn meest kwetsbare levensjaren. Dit zijn trauma’s waar ik nog steeds last van heb. Ik heb nooit een thuis gehad”, vertelt Zoë in de rechtszaal zichtbaar geëmotioneerd.

“Ik zal nooit begrijpen dat iemand die mij moest beschermen, zo misbruik heeft gemaakt van zijn rol als vader”, vult haar zusje aan via de slachtoffer advocaat. “Ik ervaar mijn vader als een narcistisch monster. Hij terroriseerde mij, mijn moeder, mijn oudere broer en oudere zus. Ik ben blij dat mijn vader uit mijn leven is.”

Het Openbaar Ministerie ziet in de aangiftes meer dan voldoende bewijs om de zaak voor de rechter te brengen. “Zedenzaken zijn nooit makkelijk. Zowel juridisch als emotioneel niet. Ik ben ondanks dat de verdachte ontkent van mening dat er voldoende bewijs is voor een veroordeling.” De officier van justitie eiste 30 maanden cel. De uitspraak volgt over twee weken.

*Manon en Zoë zijn gefingeerde namen. De echte namen van de dochters zijn bekend bij de redactie.