SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Nacht van de Nacht

We zullen allemaal de ervaring wel kennen van het kunnen “zien” van de nacht. Bij onbewolkt weer een hemel vol sterren. Daarvoor moet je jammer genoeg niet in het verstedelijkte deel van de regio Rijnmond zijn.

Maar niet getreurd. Op 29 oktober organiseert Natuurlijk Delfland een bijeenkomst om de Nacht van de Nacht te beleven en om buiten de sterren en de lichtvervuiling te ervaren. Dit op het dak van het natuurhuis het Melarium, Melariumpad 11, 2629 BH Delft.

Duisternis hoort – net als stilte, een niet vervuilde bodem en schoon grondwater – tot de meest elementaire natuurkwaliteiten. We moeten er dus zuinig op zijn en proberen dit zo min mogelijk te verstoren, zeker in natuurgebieden. Duisternis ’s nachts hoort bij de natuur en is belangrijk voor dieren.

Belangstellenden worden uitgenodigd om op zaterdag 29 oktober om 20.00 uur te verzamelen voor het Melarium, centrum voor natuur, bijen en kunst, waar op het dak de nacht goed kan worden zien. De avond zal tot circa 22.00 uur duren, er zijn geen kosten aan verbonden.

Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen, zie je het Melarium.

Graag aanmelden via medewerkernatuurlijkDelfland@gmail.com.