Nacht- en weekendafsluitingen A20 richting Rotterdam

Nacht- en weekendafsluitingen van 21 oktober tot 25 oktober.

In september is de A20 richting Hoek van Holland verbreed. Vanaf het Kethelplein tot het nieuwe knooppunt Vlaardingen zijn nu drie rijstroken beschikbaar. Ook de weg in de richting van Rotterdam wordt verbreed.

Van vrijdag 21 oktober 22.00 uur tot maandag 25 oktober 05.00 uur is de A20 richting Rotterdam afgesloten tussen oprit 7 Maassluis en het Kethelplein. De opritten gaan 21 oktober om 21.00 uur dicht. BAAK werkt dan dag en nacht op de snelweg. Om sluipverkeer tegen te gaan zijn in Maassluis/Vlaardingen de Broekpolderweg en de Zuidbuurt afgesloten voor doorgaand verkeer.

Tijdens de nacht- en weekendafsluitingen wordt het verkeer omgeleid:
· Vanuit Hoek van Holland wordt verkeer omgeleid via de N223 en de A4.
· Verkeer tussen Maassluis en Vlaardingen wordt via de Maassluissedijk geleid.
· Verkeer vanuit Vlaardingen voor de A20 richting Rotterdam kan via de Burgemeester Heusdenslaan en Hargalaan naar oprit 10 Schiedam-Noord rijden.

Verschillende werkzaamheden, zoals het vervangen van de voegovergangen, het frezen van asfalt en het plaatsen van vangrails zogen voor geluid in de omgeving.

Er wordt onder andere geasfalteerd en en er worden nieuwe vangrails geplaatst. Bij de viaducten over de Lepelaarsingel, Holysingel, Vlaardingervaart en Marathonweg in Vlaardingen wordt aan de voegovergangen gewerkt. Dat zijn de naden tussen het viaduct en de weg die de werking door hitte of kou opvangen.

Alle informatie over de werkzaamheden is te vinden op https://www.blankenburgverbinding.nl/a20. Hier kan iedereen zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief over het project, of de speciale bouwapp van het project downloaden via een QR-code of via de appstore (zoeken naar Blankenburgverbinding). Daarna krijgen gebruikers automatisch bericht over de werkzaamheden aan de A20.