n00b speelt n00b (c) Mark Engelen

n00b speelt n00b: schaamteloos hilarisch

Op zaterdag 10 december staat het cabaretduo n00b op het podium van Theater Koningshof in Maassluis. n00b bestaat uit Laura Bakker en Isabelle Kafando, ware n00bs in de cabaretwereld.

We horen je al denken: n00b? De term n00b betekent nieuweling en komt uit het gamen. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iemand nieuw is en dus nog niet alle omgangsvormen en regels kent.

Laura en Isabelle hebben een hekel aan pretentieuze dingen. Ze voelen zichzelf regelmatig wel een beetje sukkels – een rol waarachter ze zich stiekem best een beetje willen verschuilen. Toch lijkt het alsof ze er niet heel bang voor hoeven te zijn dat dingen niet lukken. In 2020 wonnen ze, direct na hun afstuderen, het Amsterdamse Kleinkunst Festival. Onverwacht, want ze waren bang dat ze niet ‘kleinkunst’ genoeg waren, of dat mensen het niet zouden begrijpen.

De voorstelling ‘n00b speelt n00b’ heeft als overkoepelend thema het zijn van een nobody. Want waar je ook staat in je leven of carrière, je bent ooit ergens begonnen als n00b.

Meer informatie: https://www.theaterkoningshof.nl/agenda