MVS Jeugdmodel van start

De gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS) gaan samen met jeugdhulpprofessionals in de wijkteams, huisartsen, ouders, instellingen en scholen de kwaliteit en snelheid van hulp aan jongeren en hun ouders versterken.

Sinds 1 januari 2023 wordt de jeugdhulp op een andere manier georganiseerd. Eén organisatie – Mevis – heeft de opdracht om alle vormen van jeugdhulp te bieden: van laagdrempelige zorg in het wijkteam tot en met specialistische hulp als dat nodig is.

Voorheen werd de jeugdhulp door veel verschillende organisaties uitgevoerd. Dat zorgde voor veel doorverwijzingen, onduidelijkheid en administratie. Sinds 1 januari wordt de jeugdhulp door één organisatie geregeld. Op die manier kunnen jongeren sneller en zoveel mogelijk in hun eigen omgeving de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben: thuis, op school, in de buurt en in hun vrije tijd. We noemen deze aanpak het MVS Jeugdmodel.

Bron en volledige artikel: https://www.vlaardingen.nl/Organisatie/Nieuws_en_actualiteiten/Nieuws/Mevis_biedt_hulp_en_ondersteuning_aan_jongeren_en_hun_ouders