Museum Vlaardingen presenteert nieuwe smakelijke tentoonstelling over voedsel en innovatie

Van 7 juli 2022 tot en met 9 januari 2023 te zien in Museum Vlaardingen: de tentoonstelling ‘Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen’.

Op 20 juni 2022 opende de Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen officieel zijn deuren. Nadat de haringvisserij in de 20ste eeuw uit de stad verdwijnt, vinden veel Vlaardingers werk in andere voedselbedrijven, zoals Damco, Hollandia, ROMI en Unilever R&D Vlaardingen. Onderzoek en productinnovatie spelen bij al deze bedrijven een belangrijke rol.

Over deze minder bekende kant van de Vlaardingse geschiedenis organiseert Museum Vlaardingen nu de tentoonstelling Lekker dan?! Voedselvernieuwing in Vlaardingen. Het museum maakt met deze tentoonstelling het belang en de ontwikkeling van de voedselindustrie voor Vlaardingen duidelijk en zet tegelijkertijd de bezoeker aan het denken zetten over nut, noodzaak en gevaar van voedselinnovatie. 

Een speciale plek in de tentoonstelling wordt ingeruimd voor het Foodlab, waar studenten van de FIA regelmatig innovatieve proefjes en experimenten laten zien en zo uitleggen welke belangrijke rol onderzoek speelt in de kwaliteit van ons eten.