Museum Vlaardingen grijpt naast de Erfgoedparel 2022

Een aantal weken geleden berichtten wij op deze site dat Museum Vlaardingen met het project “Herwaardering Collectie” meedong naar de Erfgoedparel 2022. Helaas zonder resultaat.

De juryprijs is gegaan naar het Streekmuseum Krimpenerwaard (Tentoonstelling Istori-istori Maluku), terwijl de publieksprijs terecht is gekomen bij de gemeente Brielle (Herbestemming Kruitmagazijn).

Uit bijna dertig nominaties hebben deze twee projecten zich weten te onderscheiden op het gebied van participatie, zeggenschap en samenwerking met erfgoedvrijwilligers. Voorzitter van de jury en lid van de Provinciale Staten, Arjan Witte, prees tijdens de uitreiking op de Erfgoeddag van 3 november de onmisbare rol van de vrijwilligers voor de erfgoedsector. Beide winnaars ontvangen een geldbedrag van € 2000,– en een speciaal ontworpen beeld.

De Erfgoedparel is een tweejaarlijkse prijs die dit jaar voor het eerst is uitgereikt. De erfgoedsector kan niet zonder het bestaan van vrijwilligers die zich inzetten voor het benutten, behouden en beleefbaar maken van (immaterieel) cultureel erfgoed. Over twee jaar zal de Erfgoedparel opnieuw worden uitgereikt door Erfgoedhuis Zuid-Holland en provincie Zuid-Holland.