Monumentaal stadhuis krijgt opknapbeurt

Het stadhuis van Vlaardingen krijgt een opknapbeurt. De partij ONS.Vlaardingen maakte zich zorgen over de status van het gebouw, met name de waterafvoer. In beantwoording laat de gemeente Vlaardingen weten herstelwerkzaamheden uit te laten voeren.

Een architect werkt aan een herstelplan om het pand op te knappen. Dat plan is nagenoeg gereed, waarna medio dit jaar een aanbesteding kan worden gedaan. Daarna starten de werkzaamheden.

Het onderhoud omvat schilderwerk en onderhoudswerkzaamheden aan het dak, de kap en de goten. ONS.Vlaardingen constateerde problemen bij de waterafvoer. Met de herstelwerkzaamheden zouden die problemen verleden tijd moeten zijn.

In 2015 waren er ook al vergevorderde plannen om te renoveren. Toen bleek de bouwonderneming die de restauratiewerkzaamheden zou uitvoeren niet te beschikken over de juiste papieren. Volgens het college is besloten de geplande werkzaamheden toen te laten varen, omdat dat de herdenking van de Slag bij Vlaardingen in 2018 in de weg zou staan.

Vlaardingse vlag
ONS.Vlaardingen vroeg ook naar de vlaggenmast. De partij kreeg een toezegging dat op de toren van het stadhuis de Vlaardingse vlag zou wapperen. Daarvoor is een aanpassing van de toren noodzakelijk. Volgens de gemeente Vlaardingen vindt deze aanpassing voor het einde van de maand plaats, waarna de vlag in top kan.