Raad wil tramlijn 24 doortrekken naar de binnenstad

De gehele gemeenteraad wil dat tramlijn 24 vanuit de Holy wordt doorgetrokken naar de Vlaardingse binnenstad. Een oproep om tramlijnen 4 en 8 in Rotterdam te behouden kon ook op een meerderheid rekenen. Het laatste woord hierover ligt bij de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH).

Het amendement over een tramlijn naar de Vlaardingse binnenstad werd door VVD en GroenLinks ingediend. Ruben van de Zande (VVD) is mede-indiener. “We gaan heel veel huizen toevoegen. Het is belangrijk dat deze nieuwe inwoners snel naar Schiedam of naar de metro kunnen gaan.” Het amendement is unaniem aangenomen.

Tram 4 en 8

Een ander amendement werd ingediend door Willem de Man van de SP. Dit pleitte voor het behoud van de tramlijnen 4 en 8, in Rotterdam. “De grenzen van de wereld eindigen niet in Vlaardingen. Veel mensen werken in Rotterdam of gaan bijvoorbeeld naar Sparta. Voor dat soort mensen is het belangrijk dat deze trams blijven.” Het amendement werd met een krappe meerderheid aangenomen.

Met deze twee opdrachten moet verantwoordelijk wethouder Bart Bikkers (VVD) naar de MRDH. Daar zal een definitief besluit vallen.