Met Blaashal sportief de winter door

Het heeft even geduurd, maar op 26 oktober is er een blaashal geplaatst op het buitensportcomplex van S.C. Twist aan de Claudius Civilislaan. De gemeente heeft deze hal aangeschaft vanwege de onverwacht snelle sluiting van de Westwijkhallen. Deze blaashal biedt tijdelijk uitkomst tot de nieuwe duurzame sporthal op deze locatie klaar is.

Eind vorig jaar werden de Westwijkhallen aan de Floris de Vijfdelaan gesloten wegens de slechte staat van het gebouw. Nadat de gemeenteraad het budget voor de blaashal goedkeurde, heeft het toch nog 10 maanden geduurd voordat de blaashal er stond.

Met de blaashal kan de gemeente het College VOS in de wijk op korte termijn weer een locatie voor bewegingsonderwijs aanbieden. Ook de sportverenigingen die de Westwijkhallen gebruikten, kunnen hier onderdak krijgen. De blaashal wordt alleen tijdens het winterseizoen (oktober – april) opgezet voor in ieder geval twee winters.

De bouw van de nieuwe definitieve sporthal aan de Claudius Civilislaan is inmiddels in volle gang. Naar verwachting is de accommodatie eind 2023 klaar.