Meer duidelijkheid over tijdelijke noodopvang vluchtelingen in Vlaardingen

Naar verwachting zijn vanaf donderdag 28 oktober, zeventig vluchtelingen acht weken te gast in Vlaardingen. Zij worden opgevangen in een hotelschip in de Buitenhaven aan de Oosthavenkade tegenover de Pelmolen (nabij de sluis). Volgens de laatste informatie meert de rederij het schip zondag 24 oktober op deze locatie aan. 

De komst van het schip op zondag, betekent niet dat deze dezelfde dag al gereed is voor de opvang. Het COA treft hierna samen met de gemeente voorbereidingen om de opvang mogelijk te maken. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezigheid van bemanning/beveiliging, stroomvoorziening, medische zorg en maaltijdverzorging. Ook maken het COA, de veiligheidsdiensten en de gemeente afspraken over taakverdeling en verantwoordelijkheden om de overlast voor de omgeving te voorkomen. De verwachting is nu dat de vluchtelingen op donderdag 28 oktober hun intrek kunnen nemen in het schip.

De gemeente organiseert samen met het COA een inloopbijeenkomst om omwonenden en ondernemers te informeren. Omwonenden hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen via een bewonersbrief.