Maquette Vlaardingencultuurhuis

Voor presentatie en uitleg.

Vorig jaar ontstond het idee om een nieuw onderdeel toe te voegen aan de collectie. Hierdoor zou het mogelijk worden om het Vlaardingencultuurhuis ook daadwerkelijk mee te nemen naar andere locaties.

Voor deze maquette is de schaal 1:10 gekozen, waardoor de totale maquette goed te hanteren is. Met de opgravingskaart en duimstok in de hand, zijn de afstanden van alle balken en de doorsnee hiervan in kaart gebracht. De hazelaars van het erf bleken uitermate geschikt, aangezien deze takken langzaam breder worden en er dus niet teveel vanaf gesneden moest worden. Vervolgens werd met een zakmes de takken verder op maat gesneden en ontbast. Ook is er een zijwand gevlochten met kleine wilgentakjes.

Op dit moment staat het skelet van de Vlaardingencultuurhuis-maquette in de container. In de toekomst is het plan om deze maquette in drie verschillende fases op te delen: één deel wordt compleet zoals het huis eruitziet, het middelste deel zonder dakbedekking, zodat ook de dakconstructie zichtbaar is en het laatste deel zonder dak, zodat er naar binnen te kijken valt.

Bron: nieuwsbrief Masamuda