Man trekt ‘pistool’ in speeltuin na langlopende hondenruzie: ‘klauwen omhoog’

Meerdere meldingen van een schietpartij op woensdagavond zorgde voor een enorm tumult bij de Touwbaan in Vlaardingen-Oost. Volgens getuigen zou er echter niet geschoten zijn met een echt pistool maar zou een betrokkene met een balletjespistool hebben geschoten.

Een langslepende ruzie tussen twee wijkbewoners zou het fundament zijn voor een slaande ruzie op woensdagavond. Eén van de twee laat graag haar hond uit en de ander ervaart daar volgens omwonenden overlast van. Het zou van kwaad tot erger gaan tot het zicht uitmondt in een vechtpartij met als climax meerdere meldingen van een schietpartij.

Na de slaande ruzie belde de hondenliefhebber een vriend die met een pistool in het parkje in de lucht zou schieten om de ruzie te stoppen.

Nepwapen

Maar het wapen zou volgens een getuige niet een echt pistool zijn. De getuige herkende het geluid van een ‘balletjespistool’, luchtdruk- of ander nepwapen. Ook andere omwonenden zijn verbaasd geen hard pistoolschot te hebben gehoord, de knal die zij hoorden was beduidend minder hard. Een bewoner denkt dat het misschien komt doordat mensen in de zo bang zijn door eerdere incidenten.

Arrestatie in de 2e Maasbosstraat

Toch kwam de politie al snel na het voorval ter plaatse. Na een afzetting van het plaats delict bezochten zij de 2e Maasbosstraat. Daar arresteerden zij rond half negen een 31-jarige verdachte. Volgens betrokkenen de man die, al dan niet met een echt pistool, zou hebben geschoten. De politie doorzocht daar ook een huis.

Een bewoner van de straat zag hoe de man werd gearresteerd: “Ik zat rustig op de bank tv te kijken en toen hoorde ik ineens heel hard ‘klauwen omhoog, klauwen omhoog’.” Ze herkende de man maar kende hem niet erg goed en stelt dat hij naar haar weten ‘altijd erg aardig was’.