Maak het oplichters niet te makkelijk

Oplichters worden steeds slimmer.

Ze verzinnen steeds weer nieuwe manieren om mensen op te lichten. Ook corona levert nieuwe methodes op: zo doen criminelen zich voor als verpleger en willen ze u zogenaamd komen prikken. Of een bankmedewerker komt wel bij u langs, omdat u niet naar de bank kunt komen. Ouderen zijn vaak het doelwit van deze oplichters.

Oplichters zijn van alle tijden. In deze tijd van snel voortschrijdende technologie wordt het steeds moeilijker hen tegen te houden. Nepaccounts via WhatsApp of pincodes en pasjes proberen te stelen. En gewiekste babbeltrucs om je je geld af te troggelen. Het wordt echt heel overtuigend gedaan. Als mensen erin trappen, doen ze vaak uit schaamte geen aangifte. Terwijl dat zó belangrijk is. Iedereen kan het overkomen, maar senioren worden als extra kwetsbaar beschouwd.

Op de website www.maakhetzeniettemakkelijk.nl staan allerlei concrete tips om te voorkomen dat ouderen slachtoffer worden van oplichters. Als een oudere toch slachtoffer is geworden, is het belangrijk dat dit bespreekbaar is en ouderen aangifte doen. Ook hiervoor staan tips op de website. Ook handig voor (klein)kinderen, buren en verzorgers om deze informatie op de website eens te bekijken. Ook vindt u er handige video’s.