Luister hier Dicks in Space terug per item

Benieuwd wat er in het satirische Dicks in Space op zondag 31 januari werd behandeld? Hieronder kan je per fragment terugluisteren.

Dicks in Space is het satirische radioprogramma van Omroep Vlaardingen. Elke laatste zondag van de maand wordt het Vlaardingse nieuws beschouwd via interviews, sketches en liedjes.


Fascinerende vaccinatie
Het vaccineren is begonnen. Veel zorgpersoneel is al gevaccineerd, maar dat dringt niet helemaal door bij mevrouw Van de Beek in een Vlaardings verpleeghuis.

Jaap Smit is de baas
De procedure in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor de stad is in volle gang. In een digitale gemeenteraadsvergadering sprak hij de raadsleden streng toe in aanloop naar de sollicitatieprocedure.
(Muziek: Doe Maar – ‘Pa’)

Ben Trooster wil een andere burgemeestersprocedure
De procedure in de zoektocht naar een nieuwe burgemeester is niet naar wens van raadslid Ben Trooster. De frontman van de BvV vindt veel van zijn collega’s niet geschikt om iemand – in dit geval een nieuwe burgemeester – aan te nemen.

‘De Vaders van Vlaardingen’
Op een dreigende dinsdagavond werden rellen voorkomen. Veel mensen gaven de eer voor het voorkomen aan ‘De Vaders van Vlaardingen’: een groep mannen die de straat opging om de stad te verdedigen.
(Muziek: Stef Bos – ‘Papa’)

De inauguratie van Frans Hoogendijk
Frans Hoogendijk is de oprichter van ONS.Vlaardingen. Na de verkiezingsoverwinning in 2018 werd hij wethouder. Toen hij weg moest als wethouder keerde hij terug in de raad, maar was nog geen fractievoorzitter. Sinds deze maand is hij dat wel weer en dat ging gepaard met een uitbundige ceremonie voor ‘keizer Frans’.

Drukte in de Broekpolder
Recreëren in de Broekpolder was nog nooit zo populair. De verschillende gebruiksgroepen (fietsers, wandelaars, ruiters enz.) gaan elkaar irriteren en dat leidt tot complexe situaties.

Crowdfunding
Crowdfunding is in opmars in Vlaardingen. Verschillende horecazaken werden al ondersteund met donaties, omdat zij niet of gedeeltelijk binnen de regelingen van de overheid vallen. Dat overkomt Lodewijk de Bruin ook.

Peter Oeij wint fotowedstrijd Balder
Fotograaf Peter Oeij won de fotowedstrijd ‘Balder by night’. De jury van de wedstrijd ontmoette Peter op de Westhavenkade om hem het juryrapport en de bijbehorende prijs te overhandigen.

Vette brie
Het slaapkamerverhaal van een man en zijn Machteld, met een vleugje Beatles.
(Muziek: The Beatles – ‘Let It Be’)