Lucas Hamming - Niets te melden (c)Nick_Helderman

Lucas Hamming in de Stadsgehoorzaal met programma Niets Te Melden

Al heet zijn eerste soloshow ‘Niets te melden’, voor Lucas Hamming zelf geldt dit zeker niet. De rockster die normaal voor gillende festivalfans staat te zingen, ruilt dit najaar de mainstage in voor het toneel om juist een keer écht iets te kunnen vertellen.

Op zaterdag 19 november neemt hij de tijd om in akoestische en intieme setting in de De Harmonie, de kleine zaal van de Stadsgehoorzaal, samen met zijn gitaar en fantastische stem na te gaan waarom sommige mensen zoveel schreeuwen terwijl ze niks te melden hebben.

In ‘Niets Te Melden’ keert Lucas Hamming gewoon weer terug naar zijn vertrouwde nest: het zingen. Soms hard, soms zacht, soms rockend, soms in een ballad. Ook om gehoord te worden. Een theaterconcert is voor Lucas van een andere orde dan een optreden met zijn band op een poppodium of tijdens een festival. “In het theater heerst een andere dynamiek. Bestaande liedjes krijgen vaak een andere vertolking. In een theater zijn de teksten – niet alleen van de liedjes, maar ook van de verbindende gesproken teksten – van groter belang, er wordt echt geluisterd. Ik wil in dit programma op zoek naar de reden waarom ik zo graag speel. Waarom ik aandacht voor mijn muziek wil.”

Zaterdag 19 november – 20.30 uur. Kaarten zijn te koop via: https://stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/lucas-hamming.