Leraar van Buiten

Wat is het antwoord op het lerarentekort? Dat is de belangrijkste vraag in het rapport ‘Samen voor het beste onderwijs, nieuwe stap vooruit in de aanpak lerarentekort’ van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dat onlangs is verschenen.

Het belangrijkste advies in het rapport ‘Samen voor het beste onderwijs’ is dat regionale samenwerkingsverbanden de taak moeten krijgen om personeelstekorten te bestrijden door het werven, opleiden, begeleiden en het matchen te organiseren. Bij Leraar van Buiten is er speciaal aandacht voor zij-instromers in de regio Den Haag, Rotterdam, Rijnmond en Groene Hart.

Het programma Leraar van Buiten is geheel kosteloos voor deelnemers en biedt alle facetten die nodig zijn voor de overstap naar het onderwijs. Deelnemers kunnen zich via het programma grondig oriënteren. Wie de overstap wil maken, kan via het eigen platform van Leraar van Buiten kennismaken met een toekomstige werkgever. Eenmaal aangenomen krijgt de zij-instromer een korte cursus aangeboden waarin de eerste pedagogische en didactische handvatten worden aangereikt.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Leraar van Buiten? Of overweeg je zelf om de overstap te maken naar een baan met impact? Bekijk dan de website https://www.leraarvanbuiten.nl/ en schrijf je direct in voor één van de informatiebijeenkomsten.