Begin van een nieuw leven

Kunstwerk van de maand januari in Maassluis

Een nieuw jaar, een nieuw Kunstwerk van de Maand: ‘Begin van een nieuw leven’. Heel toepasselijk. Bovendien gemaakt door de onlangs overleden kunstenaar Leen Droppert. Daarmee wordt de cirkel van het leven gesloten.

De bedoeling van het min of meer mysterieuze beeld wordt voor verschillende mensen, onder wie Maassluise kunstenaars, duidelijker als ze de naam te weten komen. Dan zien ze onder meer een ei dat op het punt staat open te breken. Het ei lijkt beschermd te worden door de rand eromheen, als handen die een klein kind willen beschermen. Het ei als universeel symbool voor nieuw leven. De scheur bovenin zou kunnen verwijzen naar het moment dat het nieuwe leven kan beginnen.

Meer dan vijftig jaar staat het beeld aan de rand van een besloten speelplein voor de jongste kinderen. Tegenwoordig aan de Rhijnvis Feithstraat, hoek G.A. Brederodelaan, aan het hek van het schoolplein van IKC De Kindertuin.

Kijk op de website van de gemeente voor de locatie: https://maassluis.tailormap.nl/viewer/app/kunstwerken_viewer.
De website van de Culturele Raad geeft nog veel meer (achtergrond)informatie over dit kunstwerk: http://www.crmmaassluis.nl/kunstwerk/begin-van-een-nieuw-leven/ en voor een gesproken tekst over het beeld klik hier: http://crmmaassluis.nl/wp-content/uploads/2022/11/Begin-van-nieuw-leven.mp3.