Kookworkshop voor patiënten na maagverkleining

Het Franciscus Obesitas Centrum gaat een unieke samenwerking aan met een foodserviceorganisatie en samen organiseren zij kookworkshops voor bariatrische patiënten, om hen in de nazorg van hun maagverkleining te helpen gezonde, toegankelijke en lekkere maaltijden te bereiden. Op 14 maart 2023 vond de eerste culinaire sessie plaats in het restaurant van Franciscus Gasthuis.

In Franciscus worden maar liefst duizend bariatrische operaties per jaar uitgevoerd. Nazorg voor al deze patiënten is van groot belang. Gesprekken met een verpleegkundige, diëtist, medisch psycholoog, physician assistant, internist of chirurg behoorden al tot het multidisciplinaire behandelprogramma. Toch ontbrak er iets. De patiënt moet een nieuwe relatie met eten opbouwen. Het eten ervaren. Daarom biedt het Franciscus Obesitas Centrum vanaf nu ook een praktijkervaring: een kookworkshop voor bariatrische patiënten.

Bron en volledige bericht: https://www.franciscus.nl/nieuws/nieuws-item/t/kookworkshop-voor-patienten-na-maagverkleining