Konijnen Pannenkoekenhuis ’t Hof bruut om het leven gebracht

Afgelopen zaterdagochtend werden de konijnen van Pannenkoekenhuis ’t Hof dood aangetroffen. “Mijn man kwam daar aan en trof een ravage van konijnen aan. Eén konijn lag op de parkeerplaats, de rest in hun hok. Allemaal dood”, vertelt eigenaresse Mariska Lindhoudt in ons actualiteitenprogramma Vlaardingen Vandaag.

Lindhoudt: “We weten bijna 100 procent zeker dat het door mensen is gedaan, want er zijn geen bloed- of bijtsporen. Uit een scan bij de dierenarts bleek dat de konijnen allerlei botten hadden gebroken. We dachten dat een lege bierkrat op de parkeerplaats ermee te maken had, maar die is waarschijnlijk van de stadslandbouw naast ons. We hebben dus geen enkel spoor van de daders. Onze camera’s hadden onvoldoende zich op het konijnenhok.”

Vlaardingers reageerden geschokt op het nieuws, dat Mariska Lindhoudt zelf bekendgemaakte via haar Facebookpagina. “Het wordt wel heel hoog opgepakt, want politie en recherche zijn er druk mee bezig”, stelt ze. “We weten in ieder geval zeker dat het door mensen is gedaan, een vos had ze namelijk gewoon verscheurd. De konijnen zijn naar het forensisch instituut in Purmerend gebracht, we hopen dat ze daar meer kunnen ontdekken.”

Luister hier het hele gesprek met Mariska Lindthout in ons radioprogramma Vlaardingen Vandaag: