Komt dat zien! Stoere zeelieden sieren de binnenstad

Heeft u ze al zien staan in de binnenstad of aan de Maasboulevard; de grote fotoportretten van zeelieden? Ze maken deel uit van de regionale fotoexpositie Zeelieden aan het Scheur van fotograaf Leander Varekamp.

Deze portretten zijn in verschillende steden te zien in het kader van de viering van 150 jaar Nieuwe Waterweg. In Vlaardingen staan er drie grote constructies van 5 meter hoog aan de Maasboulevard plus nog eens vier zogenaamde bordbusters met fotoportretten in de binnenstad. Tijdens een Meet & Greet op donderdag 29 september kwamen wethouder binnenstad Bart Bikkers,  fotograaf Leander Varekamp en enkele aanwezige zeelieden samen.

Na complimenten van de wethouder voor de mooie foto’s maakten zij een ronde langs de verschillende fotoborden inde binnenstad, waarbij stoere zeemansverhalen natuurlijk volop gedeeld werden. Onder andere Jan van Santen, een van de geportretteerde Vlaardingse zeelieden, was daarbij aanwezig en haalde mooie herinneringen op aan zijn tijd als scheepstimmerman.

Vlaardingen ondersteunt dit project omdat het goed past bij de relatie van Vlaardingen met de rivier en de historische identiteit als haring- en visserijstad. Het project is tot stand gekomen met steun van diverse gemeenten, fondsen en stichting Vlaardingen Partners. 

Alle Vlaardingers (en bezoekers natuurlijk) zijn van harte uitgenodigd voor een rondje zeelieden. U vindt de portretten tot en met 31 oktober op deze
locaties in de binnenstad:
– Fransenstraat (op het pas opnieuw ingerichte plein)
– Hoek Veerplein/Korte Hoogstraat tegenover Die Grenze
– Blokmakersplaats tegenover New York Pizza
– Westhavenkade tegenover Onori Sushibar
Aan de Maasboulevard vindt u de portretten op het grasveld links van het Deltahotel.

U kunt de portretten en bijbehorende verhalen van de zeelieden, zoals van Vlaardinger Jan van Santen, ook online bekijken op de website van het project: https://zeeliedenaanhetscheur.nl/.

Bron: Gemeente Vlaardingen