Kom jij alleen naar de bibliotheek om boeken in te leveren en te lenen?

Daar komt vanaf nu verandering in!

Wil je relaxed leren, gewoon even chillen of (creatief) aan de slag met taal? Dan ben je aan het juiste adres bij het Taalenthuis. Speciaal voor jongeren (12 tot 18 jaar) is er in de Bibliotheek de Plataan, vestiging Vlaardingen Centrum (Waalstraat 100) een open ruimte gecreëerd waar je dit kunt doen. Iedere jongere is welkom.

Vanuit het Taalenthuis (een project van de Bibliotheek de Plataan) worden ook gratis activiteiten georganiseerd. Je kunt iedere woensdagmiddag zelf op onderzoek uit in de bibliotheek tijdens Taallab. Heb jij er weleens over nagedacht hoeveel verschillende vormen van taal er zijn? Op het voetbalveld hoor je andere woorden dan in het nieuwste nummer van Snelle en in een winkel word je anders aangesproken dan in een YouTube-video. Ontdek nog meer vormen van taal door zelf aan de slag te gaan.

Daarom worden er jongeren gezocht die het leuk vinden om zelf activiteiten te bedenken en te organiseren. Wil jij meedenken of eerst meer weten? Stuur dan een mail naar taalenthuis@debibliotheekdeplataan.nl. Zijn jij en je vrienden woensdag om 15:30u bij het volgende Taallab? In de agenda op www.debibliotheekdeplataan.nl staat met welke vorm van taal je deze week aan de slag gaat. Je mag natuurlijk ook alleen komen.