Klachten na nachtelijke heiwerkzaamheden, BAAK en Rijkswaterstaat zeggen sorry

Menig Vlaardinger lag afgelopen nacht wakker door heiwerkzaamheden langs de A20. Milieudienst DCMR kreeg tussen 00.30 en 03.30 uur achttien klachten binnen. Ook op social media uitten Vlaardingers hun onvrede. Bouwconsortium Baak en Rijkswaterstaat zijn verantwoordelijk voor de werkzaamheden en bieden hun excuses aan.

Afgelopen nacht zou BAAK palen boren voor een nieuw portaal over de A20 nabij de Marathonweg. Waarom er niet geboord maar geheid is, is nog niet duidelijk. “We zijn het aan het uitzoeken. We hebben netjes gecommuniceerd dat we in de nacht werkzaamheden moeten uitvoeren. Het is niet goed gegaan. Wij wisten niet dat er geheid ging worden vannacht”, laat woordvoerder Jörgen van der Meer van Rijkswaterstaat weten in Vlaardingen Vandaag.

“Het is onvergeeflijk. Het spijt ons heel erg. Maar bij zo’n groot werk kan er een keer iets mis gaan. En helaas heeft een deel van de bevolking van Vlaardingen daar last van gehad.” Van der Meer heeft nog wel één troost voor de Vlaardingers: “De werkzaamheden voor het portaal zijn klaar. Dus de heiwerkzaamheden hoeven niet nog een keer.”