KADE40 strijdt voor meer inclusiviteit

Gisteren was het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Naast demonstraties in verschillende steden deed ook KADE40 een duit in het zakje met de lancering van Het Gesprek Online, een platform met verhalen over mensen die zelf te maken hebben (gehad) met discriminatie.

Op de website www.hetgesprek.online staan interviews met onder andere zangeres Ntjam Rosie. Deze interviews gaan over alle vormen van discriminatie. “Van genderdiscriminatie, tot discriminatie vanwege geaardheid, tot racisme. Er is van alles te vinden op de site”, aldus Barry Marré van de Vlaardingse culturele instelling KADE40.

Jong geleerd
KADE40 gaat ook op scholen aandacht besteden aan dit onderwerp. Marry: “Hoe meer aandacht hoe beter. We zullen het breder trekken dan alleen de Vlaardingse basisscholen zijn. Er is een gratis lesbrief te downloaden voor de scholen. Het is belangrijk dat kinderen hier jong over leren.”

Durf te vragen
“Niemand op de wereld weet alles over discriminatie en racisme. Het allerbelangrijkste is dat je vragen durft te stellen. Als iemand zegt non-binair te zijn, vraag wat het inhoud en wat diegene daarbij voelt. We kunnen hierover namelijk alleen leren door in gesprek te gaan en vragen te stellen.”

Luister hier het hele gesprek met Barry Marré in ons radioprogramma Vlaardingen Vandaag: