Jules Bijl waarnemend burgemeester Leidschendam-Voorburg

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van 1 september 2021 Jules Bijl tot waarnemend burgemeester van de gemeente Leidschendam-Voorburg. Bijl is 63 jaar en woont in Vlaardingen, waar hij sinds september 2020 wethouder is.

Aan Klaas Tigelaar wordt per 1 september 2021 eervol ontslag verleend als burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Dit in verband met zijn overstap naar een nieuwe functie als Voorzitter College van Bestuur bij de Laurentius Stichting in Delft.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de nieuwe waarnemer heeft de commissaris Jules Bijl voorgesteld als waarnemend burgemeester van Leidschendam-Voorburg. Vervolgens hebben de fractievoorzitters met hem gesproken. De fractievoorzitters herkennen zich in de voordracht van de commissaris van de Koning om Jules Bijl als waarnemend burgemeester te benoemen.

Gemeenteraadsverkiezingen

Na de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar zal de procedure voor een kroonbenoemde burgemeester worden gestart. Naar verwachting zal de nieuwe kroonbenoemde burgemeester eind volgend jaar aantreden. Jules Bijl zal aanblijven tot aan de installatie van de nieuwe burgemeester.

Jules Bijl heeft ruime bestuurlijke ervaring. Voor zijn wethouderschap in de gemeente Vlaardingen was hij onder meer 4 jaar ambassadeur in Trinidad en Tobago. Van 2010 tot 2015 was hij directeur kabinet bij de gouverneur van Curaçao. Ook heeft hij 5 jaar ervaring opgedaan als burgemeester in Eemnes en was hij waarnemend burgemeester in Montfoort. Eerder was hij gemeentesecretaris in Boskoop en Stadskanaal.