Juf, mijn huidskleur zit er niet bij!

Juf, mijn huidskleur zit er niet bij!” Met deze zin begon de aanleiding van dit persbericht. Juf Anne-Miek: “Een jongetje uit groep 4 vroeg mij om huidskleurpotloden. Nadat we het standaard roze potlood hadden gevonden, kwam hij tot de ontdekking dat deze kleur helemaal niet in de buurt kwam van zijn eigen huidskleur. Het jongetje had een bruine huidskleur.”

Juf Anne-Miek vertelde het verhaal tegen Sjaak van Steenbergen, die tot actie overging. Er werd een huidskleurenpotlodenset gevonden en met medewerking van Hoogerwerf …For Office, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., SIKO, Gemeente Vlaardingen en uiteraard de Sjaak Foundation zelf gefinancierd. Er was een zaterdagmiddag voor nodig om met vrienden van de Sjaak Foundation alle bestelde setjes in mooie blikjes te doen en te bestickeren met een passend ontwerp. De kleurpotlodensets bevatten de meeste huidskleuren en zijn een belangrijk middel om de diversiteit op onze scholen te omarmen en bespreekbaar te maken. Juist in een tijd waarin het zeker op school belangrijk is over onderwerpen als discriminatie en racisme te praten. Vlaardingen kent 150 nationaliteiten en dat zie je natuurlijk terug op elke school.

Juf Anne-Miek en de Sjaak Foundation zijn er trots op dat het is gelukt! Alle basisschoolklassen van Vlaardingen zullen de setjes huidskleurpotloden ontvangen! Donderdag 19 mei om 14:00 uur zal bij IKC de Wereldwijzer, Erasmusplein 1, 3132 EL Vlaardingen de overhandiging plaats vinden van het eerste setje. Wethouder Jacky Silos-van der Knaap (oa onderwijs) zal het eerste setje in ontvangst nemen uit handen van juf Anne-Miek, drijvende kracht achter het project. Totaal zullen er de komende tijd 1500 setjes huidskleurpotloden aan de scholen worden uitgereikt.