Jubilaresse Lenie Blaauw (84) onderscheiden met haringspeld

Vandaag, precies 40 jaar geleden, begon Lenie Blaauw bij de ziekenomroep. Vanwege deze bijzondere prestatie is deze 84-jarige vrijwilligster door wethouder Jacky Silos gefeliciteerd en ontving zij een persoonlijke kaart met daarbij een haringspeld.

In het programma Vlaardingen Vandaag vertelde deze ‘kranige senior’ hoe het ooit allemaal begon. “Mijn eerste uitzending was vanuit de zusterflat achter het toenmalige Holy Ziekenhuis.” Na de sloop van het ziekenhuis is de ziekenomroep van naam veranderd in Plus-Radio en werden de uitzendingen gedaan vanuit de nieuwe locatie Drieën-Huysen.

Richard Gere
Mevrouw Blaauw bewaart hele mooie herinneringen aan de uitreikingen van de Geuzenpenningen. In het jaar dat de Dalai Lama de penning won kwam de filmster Richard Gere namens hem de prijs afhalen. “De markt stond vol met vrouwelijke schoon in de hoop mooi plaatjes te schieten.” Mevrouw Blaauw is nog steeds actief en als haar gezondheid het toelaat wil ze nog wel een tijdje doorgaan.

Drieën-Huysen
Wel gaf de jubilaresse aan dat er op termijn een einde komt aan de huidige locatie en dat dit het moment zou kunnen zijn om te stoppen. Een kleine dissonant is het feit dat mevrouw Blaauw niets van Plus-Radio heeft vernomen op deze bijzondere jubileumdag.

In stijl sloot deze bijzondere presentatrice het gesprek af met de volgende woorden: “dan sluiten we dit interview af en gaan wij verder met een heel mooi nummer dat mij dicht aan het hart ligt van John Denver, ‘Country Roads, Take Me Home’.”

Beluister hier het hele gesprek met mevrouw Blaauw over haar jubileum: