Jas aan, sjaal om en de natuur in

Natuurlijk Waterweg-Noord (KNNV) organiseert de komende tijd twee activiteiten om de natuur in onze omgeving te ontdekken en om natuurliefhebbers te ontmoeten.

Met elkaar zie en hoor je meer. Bewoners van Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden van harte uitgenodigd om deel te nemen. De deelname is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Opgeven bij natuurlijkwaterwegnoord@knnv.n onder vermelding van de betreffende onderstaande activiteit.

17 december, 11.00 tot 12.30 uur, Snertwandeling
De wandeling voert langs de randen van de stad, waar de natuur haar gang kan gaan. Doordat er onder andere geen kunstmest wordt gebruikt, zijn er meer dieren en planten. Tegelijkertijd zijn de vogels gewend aan mensen, dus het is gemakkelijker om ze te benaderen. De bomen hebben nu hun bladeren verloren en geven een overzicht van de omgeving. Tussen de afgevallen bladeren kunnen nog paddenstoelen zitten. Al met al valt er dit seizoen altijd wat te beleven. Na afloop is er snert en worden ervaringen uitgewisseld. Vertrekplaats: KNNV Natuurcentrum de Boshoek, Bospad 3, 3121 CL Schiedam.

18 december, 8.30 tot 12.00 uur, Vogelexcursie Brouwersdam
Het is altijd weer een verrassing wat er te zien is. Denk aan de vele soorten eenden, duikers en steltlopers. Neem je verrekijker mee. Vertrek: parkeerplaats Nieuwpoortweg 2, Schiedam.